Να νηστεύεις κάθε δεύτερη μέρα και να τρως κανονικά τις υπόλοιπες

31.07.2023 0 Comment Health

Να νηστεύεις κάθε δεύτερη μέρα και να τρως κανονικά τις υπόλοιπες

Για να καταναλώσετε βρύα ιρλανδικής θάλασσας, προσθέστε μία ή δύο κουταλιές της σούπας τζελ σε smoothies, σούπες και επιδόρπια.

Ακολουθούν μερικά βήματα για την προετοιμασία ιρλανδικού θαλάσσιου βρύου:

  1. Ξεπλύνετε καλά τα βρύα της Θάλασσας της Ιρλανδίας σε κρύο νερό για να αφαιρέσετε την άμμο, το αλάτι ή τα υπολείμματα.
  2. Μουλιάστε τα βρύα της Ιρλανδικής Θάλασσας σε κρύο νερό για τουλάχιστον 4-6 ώρες ή όλη τη νύχτα. Το νερό θα γίνει καφέ καθώς τα βρύα της Θάλασσας της Ιρλανδίας επανυδατώνονται.
  3. Αφού μουλιάσουν, στραγγίστε τα βρύα της Ιρλανδικής Θάλασσας και ξεπλύνετε ξανά.
  4. Προσθέστε τα βρύα της Irish Sea σε ένα μπλέντερ με φρέσκο ​​νερό και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η ποσότητα του νερού εξαρτάται από το πόσο παχύ ή λεπτό θέλετε να είναι το τζελ βρύου της Ιρλανδίας Θάλασσας.
  5. Ρίξτε το τζελ με βρύα της Irish Sea σε ένα βάζο. Το gel μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες.

Μπορείτε επίσης να το αγοράσετε από το τοπικό σας φαρμακείο, όπου μπορείτε να το βρείτε σε κάψουλες, τζελ, κόμμι, λοσιόν και σκόνες, ανάλογα με τη χρήση.

Μπορείτε να παίρνετε βρύα ιρλανδικής θάλασσας κάθε μέρα;

Τα βρύα της ιρλανδικής θάλασσας μπορούν να καταναλωθούν καθημερινά. Ωστόσο, η μετριοπάθεια είναι ζωτικής σημασίας λόγω των πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών όταν λαμβάνεται σε μεγάλες ποσότητες.

Καθώς τα βρύα της θάλασσας είναι μια συμπυκνωμένη πηγή ιωδίου, συνιστάται να καταναλώνετε όχι περισσότερες από 1-2 κουταλιές της σούπας (ή περίπου 4-8 γραμμάρια) αποξηραμένου θαλάσσιου βρύου την ημέρα.

Χρήση βρύου θάλασσας στην περιποίηση του δέρματος

Το Sea moss έχει κερδίσει δημοτικότητα ως συστατικό σε προϊόντα περιποίησης δέρματος, όπως μάσκες προσώπου, ενυδατικές κρέμες και οροί λόγω των πιθανών πλεονεκτημάτων του:

  • Ενυδατική. Τα βρύα της θάλασσας περιέχουν πολλά φυσικά θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην ενυδάτωση και την ενυδάτωση του δέρματος.
  • Αντι γήρανση. Τα βρύα της θάλασσας μπορούν να υποστηρίξουν την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο μπορεί να βελτιώσει την ελαστικότητα του δέρματος και να μειώσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.
  • Πραϋντικός. Τα βρύα της θάλασσας έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να καταπραΰνουν το ερεθισμένο ή φλεγμονώδες δέρμα.
  • Λάμψη. Η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C στα βρύα της θάλασσας μπορεί να φωτίσει το δέρμα και να βελτιώσει τη συνολική του εμφάνιση.

FAQ

Μπορείτε να βάλετε το Irish Sea Moss gel στο πρόσωπό σας;

Ναι, το Irish Sea Moss gel μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο. Είναι γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε θρεπτικά συστατικά και τα διάφορα οφέλη για το δέρμα. Ωστόσο, συνιστάται να κάνετε ένα έμπλαστρο πριν την εφαρμογή του για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει ανεπιθύμητη ενέργεια.

Πόσο καιρό πρέπει να αφήσω το sea moss gel στο πρόσωπό μου;

Συνιστάται να αφήνετε το τζελ από βρύα θάλασσας στο πρόσωπο για 15-20 λεπτά για να αφήσετε το δέρμα να απορροφήσει πλήρως τα θρεπτικά συστατικά του, αλλά μην τα υπερβείτε. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Συνιστάται η συνεχής χρήση και συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο για τυχόν επίμονα προβλήματα του δέρματος.

Μπορώ να κοιμηθώ με το τζελ Sea Moss στο πρόσωπό μου;

Ο ύπνος με τζελ από βρύα θάλασσας στο πρόσωπο δεν συνιστάται, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς ή φραγμένους πόρους. Το να το αφήσετε για 15-20 λεπτά είναι αρκετό για να αποκομίσετε τα οφέλη του. Μετά από αυτό, πρέπει να ξεπλυθεί με χλιαρό νερό.

Όσον αφορά τη φροντίδα του σώματός μας, ένα από τα πρώτα πράγματα που στραφούμε είναι να τρέφουμε τον εαυτό μας με τα καλύτερα θρεπτικά συστατικά. Αυτό συχνά περιλαμβάνει τρόφιμα που περιέχουν δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχες πρωτεΐνες, φρούτα και λαχανικά. Τι θα γινόταν όμως αν σας λέγαμε ότι ο περιορισμός των τροφίμων μπορεί επίσης να ωφελήσει την υγεία σας; Σε αυτό το άρθρο θα εξερευνήσουμε τη νηστεία και τα είδη των τροφών που δεν θα σας σπάσουν τη νηστεία.

Βασικά φαγητά:

  • Ενώ ορισμένα άτομα μπορεί να επιλέξουν να πιουν ζωμό από κόκαλα ή να προσθέσουν λάδι καρύδας στον καφέ τους, αυτά τα προϊόντα περιέχουν θερμίδες και, ως εκ τούτου, μπορούν ακόμα να διακόψουν τη νηστεία.
  • Η διαλείπουσα νηστεία περιορίζει την κατανάλωση τροφών ή ποτών με θερμίδες για μια ορισμένη περίοδο, που εκτείνεται από 12 ώρες έως μερικές ημέρες.
  • Ελέγχετε πάντα τα συστατικά των προϊόντων σας πριν τα φάτε κατά τη διάρκεια μιας νηστείας. Ενώ τα τεχνητά γλυκαντικά δεν έχουν θερμίδες, μπορούν να προκαλέσουν μια σειρά από εντερικά προβλήματα.

Είδη νηστείας

Η νηστεία συμβαίνει όταν περιορίζετε την κατανάλωση οποιουδήποτε φαγητού ή ποτού με θερμίδες για ορισμένο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τύποι νηστείας — άλλοι ακολουθούν έναν πλήρη περιορισμό και άλλοι μόνο έναν μέτριο περιορισμό. Οι χρόνοι περιορισμού μπορεί να ποικίλλουν από 8 ώρες έως μερικές ημέρες.

  • Χρονικά περιορισμένη. Αυτό ελαχιστοποιεί το καθημερινό σας διατροφικό παράθυρο. Για παράδειγμα, νηστεία για 14 ώρες και φαγητό για 10 (14/10) ή νηστεία 16/8. Τα άτομα μπορούν να βρουν μια άνετη αναλογία παραθύρων νηστείας/φαγητού για αυτά.
  • Ένα γεύμα την ημέρα. Τρώγοντας μόνο ένα γεύμα την ημέρα – συνήθως καταναλώνεται σε διάστημα 1 έως 2 ωρών – και νηστεία το υπόλοιπο της ημέρας.
  • Εναλλακτική ημέρα νηστείας. Να νηστεύεις κάθε δεύτερη μέρα και να τρως κανονικά τις υπόλοιπες.
  • 5:2 νηστεία. Τρώτε κανονικά για πέντε ημέρες, και τις άλλες δύο ημέρες, μπορείτε να φάτε, αλλά οι θερμίδες σας είναι περιορισμένες — περίπου 500 έως 600 θερμίδες ή το 25% των ημερήσιων θερμίδων σας.

Τα οφέλη της νηστείας

Η διαλείπουσα νηστεία έχει κάνει βήματα προς την κουλτούρα της διατροφής για τα οφέλη της στην απώλεια βάρους, αποδεικνύοντας ότι ο περιορισμός με τον κατάλληλο τρόπο μπορεί να προωθήσει την απώλεια βάρους. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η απώλεια βάρους που βίωναν τα άτομα έγινε πιο σημαντική μετά από διαλείπουσα νηστεία από τα εναλλακτικά προγράμματα που περιελάμβαναν συνεχή περιορισμό των θερμίδων.

Εκτός από τη βέλτιστη τεχνική απώλειας βάρους για άτομα, η διαλείπουσα νηστεία παρέχει πολλά άλλα οφέλη για το σώμα και το μυαλό, όπως:

  • Χαμηλή πίεση αίματος
  • Μειωμένη φλεγμονή
  • Βελτιωμένη γνωστική λειτουργία
  • Πρόληψη ή μειωμένος κίνδυνος για ορισμένους καρκίνους
  • Βελτιωμένη αντίσταση στην ινσουλίνη

Ποιες τροφές δεν θα διακόψουν τη νηστεία;

Όσον αφορά τη νηστεία, χρειάζεται περισσότερη έρευνα. Αν και τεχνικά οτιδήποτε άλλο εκτός από το νερό διακόπτει τη νηστεία, εδώ είναι μερικές τροφές που θεωρούνται επίσης αποδεκτές όταν στοχεύετε σε διαλείπουσα νηστεία:

Νερό

Το νερό είναι το καλύτερο ρόφημα για κατανάλωση, όχι μόνο για διαλείπουσα νηστεία αλλά και για καθημερινή λειτουργία. Δεν έχει θερμίδες ή πρόσθετα που θα αλληλεπιδράσουν αρνητικά με τη διαδικασία της νηστείας, αλλά είναι κρίσιμο κατά τις ώρες της νηστείας.

Η σωστή ενυδάτωση μπορεί να αποτρέψει την αφυδάτωση, την κόπωση και τη ζάλη και να ενισχύσει την πνευματική διαύγεια. Παρέχει επίσης ηλεκτρολύτες που δεν λαμβάνετε από θρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια της νηστείας. Εάν δεν λαμβάνετε αρκετούς ηλεκτρολύτες, μπορείτε να πίνετε συμπληρώματα ηλεκτρολυτών — απλώς βεβαιωθείτε ότι είναι χωρίς θερμίδες και δεν έχουν ζάχαρη.

Ανθρακούχο νερό

Το ανθρακούχο νερό είναι απλώς κανονικό νερό με διοξείδιο του άνθρακα και δεν περιέχει θερμίδες, επομένως είναι επίσης ασφαλές να το πιείτε κατά τη διάρκεια μιας νηστείας. Ωστόσο, ενώ μπορεί να είναι μια ωραία αλλαγή από την κατανάλωση καθαρού νερού, ορισμένες μελέτες έχουν δηλώσει ότι το ανθρακούχο νερό – ή οποιοδήποτε ανθρακούχο ποτό – μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα γκρελίνης, προκαλώντας πείνα.

Καφές

Ενώ ο καφές περιέχει περίπου πέντε θερμίδες ανά φλιτζάνι, αυτή είναι μια αναγκαιότητα που δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για την εγκατάλειψη όταν νηστεύετε. Αυτό συμβαίνει επειδή ο καφές δεν διακόπτει τα οφέλη της νηστείας, όπως όταν το σώμα σας βρίσκεται σε κατάσταση κέτωσης και καύσης λίπους. Στην πραγματικότητα, ο καφές έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί αυτοφαγία σε ποντίκια. Επιπλέον, ο καφές δρα και ως κατασταλτικό της όρεξης, επομένως μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να νιώσετε αυτά τα αισθήματα πείνας κατά το πρώτο μέρος της νηστείας σας.

Τσάι

Όπως ο καφές, τόσο το τσάι με καφεΐνη όσο και το ντεκαφεϊνέ περιέχει πολύ λίγες θερμίδες και μπορεί να καταστείλει την όρεξη, καθιστώντας και τα δύο εγκεκριμένα ρόφημα για νηστεία. Το λευκό, το μαύρο, το πράσινο και άλλα είδη τσαγιού μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη στον οργανισμό, όπως η βοήθεια στην πέψη, η προώθηση της απώλειας βάρους, η βελτίωση της υγείας του εντέρου και ακόμη και η καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου.

Ορισμένες βιταμίνες και συμπληρώματα

Ενώ οι περισσότερες βιταμίνες και τα συμπληρώματα θα πρέπει να είναι ασφαλή για λήψη κατά τη διαλείπουσα νηστεία, δεν είναι όλα. Είναι πάντα καλή ιδέα να ελέγχετε ξανά την ετικέτα για τυχόν κρυμμένα συστατικά όπως θερμίδες, σάκχαρα, υδατάνθρακες, λίπη και συντηρητικά. Ορισμένα προϊόντα όπως οι κολλώδεις βιταμίνες, για παράδειγμα, περιλαμβάνουν σάκχαρα που μπορεί να προκαλέσουν αύξηση της ινσουλίνης σας και, ως αποτέλεσμα, να διακόψουν τη νηστεία σας.

Αμφιλεγόμενα τρόφιμα

Υπάρχουν ορισμένες τροφές που, ενώ μπορεί να μην φαίνεται ότι διακόπτουν τη νηστεία σας, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι επιζήμιες για αυτήν.

Τεχνητά γλυκαντικά

Ενώ περιέχουν μηδενικές θερμίδες, τα προϊόντα χωρίς θερμίδες, όπως τα τεχνητά γλυκαντικά, είναι τρομερά για τον οργανισμό σας και μπορούν να προκαλέσουν εντερικά προβλήματα. Μελέτες υποστηρίζουν ότι τα τεχνητά γλυκαντικά αυξάνουν την πείνα και σε κάνουν να τρως περισσότερο. Οι ερευνητές πειραματίστηκαν με τη χρόνια έκθεση σε τεχνητά γλυκαντικά και ζώα, διαπιστώνοντας ότι τα ζώα αύξησαν πολύ την κατανάλωση τροφής τους.

«Όταν ερευνήσαμε γιατί τα ζώα έτρωγαν περισσότερο παρόλο που είχαν αρκετές θερμίδες, διαπιστώσαμε ότι η χρόνια κατανάλωση αυτού του τεχνητού γλυκαντικού αυξάνει στην πραγματικότητα τη γλυκιά ένταση της πραγματικής θρεπτικής ζάχαρης και αυτό στη συνέχεια αυξάνει το συνολικό κίνητρο του ζώου να τρώει περισσότερη τροφή».

Greg Neely, Καθηγητής στη Σχολή Επιστημών του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ

Ζωμός οστών

Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να πίνουν ζωμό από κόκαλα για να περιορίσουν τη λαχτάρα, αλλά αυτό μπορεί να σταματήσει την αυτοφαγία και να διακόψει τη νηστεία. Σύμφωνα με το USDA, μια μερίδα 240 g ζωμού οστών περιέχει περίπου 80 θερμίδες. Ως εκ τούτου, δεν είναι μια καλή επιλογή για όσους περιορίζονται εντελώς από τα τρόφιμα και τα ποτά με θερμίδες.

Έλαιο MCT, βούτυρο, λάδι καρύδας και γκι

Αν και δεν υπάρχει τίποτα κακό με ένα φλιτζάνι καφέ κατά τη διάρκεια μιας νηστείας, όποιος προσθέτει λάδι MCT, βούτυρο, λάδι καρύδας ή ghee στο φλιτζάνι του θα πρέπει να το παραλείψει κατά τη διάρκεια της νηστείας του. Αυτά τα προϊόντα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και, το πιο σημαντικό, θερμίδες, που επίσης θα σας σπάσουν τη νηστεία.

Λεμόνι και χυμός λεμονιού

Η αλλαγή της γεύσης του νερού σας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε ενυδατωμένοι όταν κουραστείτε από το απλό νερό. Ωστόσο, η προσθήκη λεμονιού ή χυμού λεμονιού στο νερό σας μπορεί να προσθέσει θερμίδες και φρουκτόζη – που μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα ινσουλίνης – και ενδεχομένως να σπάσει τη νηστεία σας.

Όταν νηστεύετε, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιες τροφές και συμπληρώματα μπορεί να διακόψουν τη νηστεία σας πριν ξεκινήσετε. Από εκεί, μπορείτε να αποφασίσετε τι είδους πρόγραμμα νηστείας θέλετε να ακολουθήσετε. Όταν διακόπτετε τη νηστεία σας, φροντίστε να τρώτε μια υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει άπαχες πρωτεΐνες, δημητριακά ολικής αλέσεως και πολλά φρούτα και λαχανικά.

Οι ιχνηλάτες ύπνου έχουν βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να αποκτήσουν μια βαθύτερη κατανόηση της ποιότητας του ύπνου τους και ακόμη και να προκαλέσουν θετικές αλλαγές συμπεριφοράς, αλλά πολλοί δεν συνειδητοποίησαν ότι θα μπορούσαν να έχουν μπούμερανγκ. Η υπερβολική προσήλωση σε αυτό που δείχνουν τα δεδομένα ύπνου οδήγησε πολλούς στην πορεία προς την ανάπτυξη αϋπνίας. Όλα αυτά στην προσπάθεια να έχετε την «τέλεια» νύχτα ύπνου.Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://active-keto-gummies-official.top/ .

Contents

Tags:

0 Comments

Leave your comment here