С всички тези ползи за здравето, защо все още пушите

10.02.2020 0 Comment Blog

С всички тези ползи за здравето, защо все още пушите

Поставете 2 супени лъжици зехтин в голям тиган на среден огън, след което добавете нарязаните зеленчуци и чесъна. Задушете за около 5 минути. Добавете доматите и нахута, като разбърквате, за да се комбинират. Добавете вашия вкус подправки без сол на вкус. Свалете от котлона. Разстелете останалата супена лъжица зехтин на дъното на 8-инчова квадратна форма за печене. Покрийте със слой тиквички. Разпределете равномерно задушената смес върху основата от тиквички. Отгоре добавете слой тиквички. Поръсете с олио. Печете 30 минути.

Добив: 6 порции

Бъдете здрави,

Пилетата за лечение

Важно: Мненията и становищата, изразени в тази статия, са на автора, а не на здравето на всеки ден.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравето на сърцето!

Най -новото в хипертонията

Усложненията по време на бременност поради високото кръвно налягане почти са се удвоили в САЩ

Младите майки също изпитват усложнения и системният расизъм изглежда е движеща сила.

От Кейтлин Съливан, 19 ноември 2020 г.

Диета с високо съдържание на флаванол, свързана с понижаване на кръвното налягане

Според ново изследване, яденето на храни с високо съдържание на флаваноли, като чай и какао, може да помогне за понижаване на кръвното налягане – дори сред хората с хипертония. nbsp. . .

От Лиза Рапапорт, 5 ноември 2020 г.

Изследванията показват, че диетите на растителна основа понижават кръвното налягане

Преглед на 7 различни диети на растителна основа показва, че малко месо с предимно растителна диета е най-здравословният начин за хранене.

От Джордан М. Дейвидсън, 10 август 2020 г.

Ролята на дискриминацията при хипертонията при чернокожите американци

Нови изследвания хвърлят светлина върху това как преодоляването на дискриминацията през целия живот може да увеличи риска от хипертония.

От Джордан М. Дейвидсън 2 юли 2020 г.

Проучването показва неточности в много домашни апарати за кръвно налягане

Изследователи казват, че част от проблема са несъответствията между одобрението на медицинското изделие и валидирането на медицинското изделие.

От Кейтлин Съливан, 17 април 2020 г.

Високото кръвно налягане е често срещано при млади жени спортисти, констатации

Въпреки предположението за върхово здраве, много млади спортисти може да имат недиагностициран здравословен проблем.

От Кристи Пар 27 март 2020 г.

Много пациенти с рак на Ibrutinib развиват високо кръвно налягане в рамките на шест месеца

Изследванията показват, че рискът от хипертония с лекарството за рак може да бъде по -лош, отколкото се смяташе досега.

От Лиза Рапапорт, 23 октомври 2019 г.

Изтеглянето на лекарства за кръвно налягане Лосартан се разширява https://harmoniqhealth.com/bg/ поради опасения за рак

Действието идва на фона на продължаващото изземване на други лекарства за сърце, но пациентите предупреждават да не спират приема на лекарствата си.

От Don Rauf, 26 септември 2019 г.

Броят на бременните жени с високо кръвно се повишава повече от тринадесет пъти от 1970 г., установява проучването

По -възрастната възраст на майката е важен фактор, а процентът на хипертонията е два пъти по -висок сред чернокожите, според изследователите.

От Don Rauf, 17 септември 2019 г.

Това отнема село: Изследванията показват, че хипертонията е по -добре управлявана с местна подкрепа

Хората с лошо контролирана хипертония може да имат много по -малка вероятност да развият сериозни сърдечни проблеми, когато получават безплатни лекарства заедно с насърчение. . .

От Лиза Рапапорт, 9 септември 2019 г. “

Макар и предизвикателни, много пушачи са използвали стратегията за студена пуйка, за да се откажат от пушенето.

Да се ​​откажете от студена пуйка означава да се откажете от пушенето наведнъж, без помощта на каквито и да било продукти за заместване на никотинова терапия (NRT) или лекарства за спиране на тютюнопушенето.

Много бивши пушачи успешно са се отказали от този начин-най-вероятно ще успеете, ако пушите по-малко от 10 цигари на ден и предприемете следните стъпки за подготовка.

Тъй като няма да имате помощните средства за NRT, особено важно е да сте психически подготвени.

Задайте дата за отказ: Изберете дата две до четири седмици в бъдеще, когато планирате да се откажете. Изберете тихо време на годината, когато имате по -малко в календара си.

Стресът може да бъде голяма причина за пушачите, като ви накара да посегнете към цигара, така че не се опитвайте да се откажете по времето, когато имате последни изпити, голям проект, предстоящ на работа, или да имате други големи събития, предизвикващи стрес в живота ви.

Като алтернатива, ако сте социален пушач, опитайте се да избягвате среща около всякакви празници, като сватба или събиране на класа.

Направете списък на ползите от отказването: Може би искате да подобрите здравето си, да спестите пари, винаги казвате, че ще се откажете преди голям рожден ден или всичко по -горе.

Запишете списъка и го съхранявайте в портфейла си или го съхранявайте на мобилния си телефон. След това, когато копнежът попадне надолу, можете да се обърнете към него, за да намерите сили да останете силни.

Познайте навиците си: Помислете за времето, в което най -вероятно ще пушите: с сутрешната ви чаша кафе, след вечеря, навън с приятели и/или на път за вкъщи от работа?

Онези моменти, когато обичайно посягате към цигара, вероятно ще бъдат, когато гладът ви е най -силен. Планирайте предварително и обмислете няколко алтернативни дейности или разсейвания.

Например, вземете си кафе в кафене за непушачи, разходете се след вечеря, отидете да гледате филм, вместо да отидете на бара, или вземете обществен транспорт или споделен автомобил, за да пътувате за известно време. Колкото повече разклащате редовните си навици, толкова повече ще се разсейвате от желанието да пушите.

Очаквайте апетита: Никотинът е силно пристрастяващ наркотик, наравно с кокаина и хероина и гладът ще дойде.

От друга страна, те обикновено траят не повече от пет до 10 минути. Направете каквото можете, за да се разсейвате, докато апетитът отмине, проверете какво правят приятелите ви във Facebook, дъвчете парче дъвка или изиграйте кръг от Candy Crush.

Знайте, че признаците на отнемане на никотин са временни: Отказването от студена пуйка означава, че ще изпитвате симптомите на отнемане по -интензивно, отколкото ако сте използвали NRT продукти.

За щастие повечето симптоми на отнемане достигат връх два до три дни след последната си цигара и постепенно отшумяват след това. Най -честите последици от отнемането на никотин включват:

Силен копнеж за никотин Раздразнителност, безпокойство, безпокойство или скука Депресия Проблеми със съня, включително лоши сънища и кошмари Сънливост Усещане за напрежение, неспокойство или разочарование Главоболие Повишен апетит и наддаване на тегло Проблеми със концентриране Замаяност По -бавна сърдечна честота Запек или сухота в гърлото, сухота в устата, сухота в устата, сухота в устата, сухота в устата

Качете приятелите и семейството си на борда: Вероятно близките ви приятели и семейството са развълнувани, че се отказвате от тютюнопушенето.

Помолете ги да ви помогнат да отвлечете вниманието от желанието си, като бъдете на разположение по време на задействащите ви моменти за бързи разговори; планирайте дейности на места без тютюнев дим като мола, киносалон и много ресторанти и бъдете разбиращи, ако изпитвате раздразнителност.

Присъединете се към група за поддръжка: Може да ви е по -лесно да се откажете, ако можете да споделите своите разочарования и успех с хора, които също са в процес на отказване.

Проверете в местната болница дали предлагат програма. Или се обадете на национална линия за отказване от тютюнопушенето, като Американското дружество за борба с рака Quitline на 877-YES-QUIT. Той предлага поддръжка по телефона и може да ви помогне да очертаете различни стратегии за отказване.

Дневник за положителните ефекти от отказването от тютюнопушенето: Отказването от тютюнопушенето е едно от най -добрите неща, които можете да направите, за да подобрите цялостното си здраве.

Като начало, белодробната ви функция се подобрява с 30 % за две седмици до три месеца. След като сте се отказали, забелязвате ли, че можете да се изкачите по стълби, без да се извивате, или тенът ви започва да светва? Запишете го.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Редакционни източници и проверка на фактите

Как да се откажете от тютюнопушенето; HealthGuide. орг. Освободи се; Американско общество за борба с рака. Покажи по -малко

Най -новото в спирането на тютюнопушенето

FDA издава забрана за някои продукти за електронни цигари

Ограниченията не се прилагат за продукти, които имат вкус като тютюн и ментол или системи за изпаряване на резервоари.  

От Don Rauf 3 януари 2020 г.

Как да се откажете от Vaping: Практическо ръководство

Тъй като броят на случаите на белодробни наранявания и смъртните случаи, свързани с издуването, се увеличава, повече потребители може да се стремят да премахнат този навик. Ето 8 полезни съвета как да. . .

От Don Rauf, 21 ноември 2019 г.

Писмо за раздяла до моя вейп: 8 -те стъпки, които предприех, за да се откажа най -накрая

От Джейми Путман, 21 ноември 2019 г.

Пушенето на цигари достигна рекордно ниско ниво в Съединените щати

Но 1 от 7 възрастни все още пуши и това остава водещата причина за предотвратима смърт.

От Debra Fulghum Bruce, PhD 20 ноември 2019 г.

Продукти за отказване от тютюнопушенето: Могат ли магнитите да ви помогнат да премахнете навика?

До 14 ноември 2017 г.

6 медицински теста, от които всеки пушач се нуждае

До 14 ноември 2017 г.

Не е нужно да губите приятелите си пушачи, когато се откажете

Използвайте тези съвети, за да отблъснете копнежа, без да жертвате отношенията си.

От Тами Суорц, 5 септември 2017 г.

10 най -добри и най -лоши храни за хора, които се опитват да се откажат от цигарите

От Джесика Мигала 5 септември 2017 г.

7 мита за заместващата никотин терапия

Използването на продукти за заместване на никотин може да удвои шансовете ви за успешно отказване от тютюнопушенето. Не позволявайте на тези митове да ви попречат да ги изпробвате.

От Тами Суорц, 5 септември 2017 г.

6 начина, по които пушенето ви кара да изглеждате по -стари

Тютюневите изделия могат да причинят набръчкване и изтъняване на кожата ви, както и преждевременна загуба на коса. Ето как.

От Тами Суорц, 5 септември 2017 г. “

Ако спрете да пушите сега, ползите започват след 20 минути.

Както всеки пушач може да потвърди, отказването от тютюнопушенето е трудно.

Всъщност повечето пушачи изискват няколко опита, преди най -накрая да успеят да се откажат завинаги.

С ангажимента, който е необходим за премахване на навика – да не говорим за щетите, които тези цигари вече са нанесли – може да е лесно да се каже: “Защо трябва да спра да пуша сега?”

Но дори и да е трудно, ползите от отказването от тютюнопушенето започват веднага.

Медицински експерти са установили, че здравето на човек се подобрява в рамките на минути след последното вдишване от последната цигара, а ползите за здравето продължават и през следващите години.

Изследванията са установили, че хората, които се отказват от пушенето, намаляват драстично риска от смърт от заболяване, свързано с тютюнопушенето.

Тези, които се отказват, преди да навършат 51, намаляват наполовина шансовете си да умрат през следващите 15 години в сравнение с хората, които не се отказват.

Дори пушачите, които спират на шестдесет години, увеличават продължителността на живота си с една година.

Когато се откажете от пушенето, живеете по -дълго и тези допълнителни години се изразходват за по -добро здраве.

Краткосрочни ползи от спирането на тютюнопушенето

Около 20 минути след последната цигара тялото ви вече е започнало да реагира на решението ви да се откажете от тютюнопушенето:

Кръвното Ви налягане се понижава Пулсът Ви се забавя Температурата на ръцете и краката Ви се увеличава

Осем часа след като сте спрели да пушите, кръвта ви е започнала да се възстановява от последиците от тютюнопушенето. Нивата на въглероден оксид и кислород в кръвта се нормализират.

В рамките на 24 часа шансът ви за инфаркт вече е намалял, тъй като системата ви се възстановява.

Около 48 часа след като сте спрели да пушите, умъртвените от навика нервни окончания са започнали да се регенерират и усещането ви за вкус и мирис вече се е подобрило.

Няколко седмици след като се откажете от пушенето, кръвообращението ви се подобри и белите дробове започнаха да функционират по -добре. Ходенето и упражненията стават много по -лесни.

През първите няколко месеца производството на храчки е намаляло и няма да се окажете толкова кашлица или хриптене.

Дългосрочни ползи от отказването от тютюнопушенето

Ползите от решението ви да се откажете от тютюнопушенето продължават дълго след непосредственото въздействие.

Може да не почувствате тези ползи по начина, по който почувствахте бързото подобрение на белодробната ви функция и цялостното здраве, но все пак ще им се насладите:

1 година: Вашият излишък от риск от коронарна болест на сърцето е намалял до половината от риска от продължителен пушач. 5 години: Рискът от инсулт е намалял в сравнение с продължаващите пушачи и ще продължи да намалява с времето. 10 години: Десетилетие след като сте се отказали от тютюнопушенето, рискът от рак на белия дроб сега е наполовина по -малък от този на хората, които продължават да пушат. Също така сте имали намаляване на риска от язви и други видове рак, включително рак на устата, гърлото, хранопровода, панкреаса, бъбреците и пикочния мехур. 15 години: Вашият риск от коронарна болест на сърцето сега е сравним с този на хората, които никога не са пушили нито една цигара. Рискът ви от смърт също е почти на същото ниво като този на непушачите.

Други предимства на непушенето

Оттеглянето на никотина може да доведе до краткосрочни емоционални разходи, когато решите да се откажете от пушенето.

Вероятно ще почувствате гняв, раздразнение и депресия, докато се борите със зависимостта си от тютюна.

Но с течение на дните вие ​​също ще почувствате прилив на самоуважение, докато овладеете зависимостта си, и с течение на времето това ще се превърне в по-голямо чувство за самоуважение.

Може също да откриете, че:

Лошият ти дъх е изчезнал. Петната по зъбите, пръстите и ноктите ви избледняват. Миризмата на дим се разсейва от косата, дрехите, колата, мебелите и дома ви. Имате повече обща енергия и сте по -способни да се наслаждавате на живота.

С всички тези ползи за здравето, защо все още пушите?

Поемете ангажимента днес и получете необходимата помощ, за да се откажете успешно от тютюнопушенето.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Най -новото в спирането на тютюнопушенето

FDA издава забрана за някои продукти за електронни цигари

Ограниченията не се прилагат за продукти, които имат вкус като тютюн и ментол или системи за изпаряване на резервоари.  

От Don Rauf 3 януари 2020 г.

Как да се откажете от Vaping: Практическо ръководство

Тъй като броят на случаите на белодробни наранявания и смъртните случаи, свързани с издуването, се увеличава, повече потребители може да се стремят да премахнат този навик. Ето 8 полезни съвета как да. . .

От Don Rauf, 21 ноември 2019 г.

Писмо за раздяла до моя вейп: 8 -те стъпки, които предприех, за да се откажа най -накрая

От Джейми Путман, 21 ноември 2019 г.

Пушенето на цигари достигна рекордно ниско ниво в Съединените щати

Но 1 от 7 възрастни все още пуши и това остава водещата причина за предотвратима смърт.

От Debra Fulghum Bruce, PhD 20 ноември 2019 г.

Продукти за отказване от тютюнопушенето: Могат ли магнитите да ви помогнат да премахнете навика?

До 14 ноември 2017 г.

6 медицински теста, от които всеки пушач се нуждае

До 14 ноември 2017 г.

Не е нужно да губите приятелите си пушачи, когато се откажете

Използвайте тези съвети, за да отблъснете копнежа, без да жертвате отношенията си.

От Тами Суорц, 5 септември 2017 г.

10 най -добри и най -лоши храни за хора, които се опитват да се откажат от цигарите

От Джесика Мигала 5 септември 2017 г.

7 мита за заместващата никотин терапия

Използването на продукти за заместване на никотин може да удвои шансовете ви за успешно отказване от тютюнопушенето. Не позволявайте на тези митове да ви попречат да ги изпробвате.

От Тами Суорц, 5 септември 2017 г.

6 начина, по които пушенето ви кара да изглеждате по -стари

Тютюневите изделия могат да причинят набръчкване и изтъняване на кожата ви, както и преждевременна загуба на коса. Ето как.

От Тами Суорц, 5 септември 2017 г. “

Лекарствата с рецепта и без рецепта могат да ви помогнат да се откажете от пушенето, но електронните цигари може да не са най-добрият вариант.

Никотинът е силно пристрастяващо лекарство и е основната причина, поради която може да бъде толкова трудно да се откажете от пушенето и употребата на други тютюневи изделия.

Ако искате да се откажете, но се борите с последиците от отнемането на никотин, може да ви бъде полезно да използвате продукт за заместване на никотин (така наречената никотинова заместителна терапия или NRT) или лекарство с рецепта, което не съдържа никотин.

Tags:

0 Comments

Leave your comment here